Open your eyes!

Alltid nära till Hemavan

Oavsett varifrån du kommer är Hemavan helt unikt då Hemavan som enda skidort i Sverige kan stoltsera med en flygplats mitt i byn och endast några minuters promenad från skidbackar och boende. Från Arlanda tar det cirka 2 timmar och du väljer själv vilken dag du vill åka då det erbjuds avgångar sex dagar i veckan. För dig som tar bilen är det väg E12 som gäller (blåvägen). Det finns även alternativ med buss och tåg.

Hemavan Tärnaby är norra Sveriges största skidort och erbjuder enastående skidåkning för både familjer och kompisgäng i fantastisk fjällmiljö. Sommartid är det fjällvandring längs världsberömda Kungsleden, svampplockning, flugfiske och fjällens natur som lockar.

Liftsystem

Hemavan och Tärnaby är två orter i Lappland som bjuder på skidåkning för alla nivåer. Mellan Hemavan och Tärnaby är det 18 kilometer och man tar sig enklast med egen bil eller taxi. Hemavans skidområde har totalt 10 liftar varav en gondol/telemix, 29 nedfarter, 3 barnområden, Snowpark och Skicross-Arena. I Hemavan finns även ett stort utbud av restauranger däribland det arkitektoniska mästerverket Björk – Topprestaurang & Fjällbar. I Tärnaby finns 5 liftar och 13 nedfarter däribland kändisarna Ingemarbacken, Ringbranten och Anjabacken.

Skoterkörning

Hemavan erbjuder en fantastisk skoterkörning både för nybörjaren och den mer erfarna skoteråkaren. Allt ifrån branta bergssidor att bestiga till fantastiska turer efter skoterleden. Jofjället som ligger alldeles bredvid centrala Hemavan erbjuder otrolig frikörning med varierande terräng! Det som är otroligt viktigt är att respektera varandra och naturen för att vi ska få behålla skoteråkning i fjällvärlden!

Hos oss på Hemavans Fjällcenter bor du precis bredvid skoterleden och tankstation, parkera din skoter just utanför ditt boende!

Vandring

Hemavan är en stillsammare plats på sommaren än under vintertid. Midnattssolen vilar över topparna på fjället. Härifrån kan ni också nå kungsleden som är en av världens längsta och kanske vackraste vandringsleder. Den sträcker sig över hela lapplandsfjället från Abisko långt uppe i norr till Hemavan.

Vill ni istället bara gå på en dagstur och njuta av närheten till byns bekvämligheter/aktiviteter så finns det väldigt många ögonstenar för det med.

Bland annat finns Atoklimpen. Området vid Atoklimpen är en samisk kulturmiljö som visar hur det renskötande nomadsamhället nyttjat landskapet under förhistorisk tid och fram till idag. Det är en led på ca 7 km med start från Atostugan och klättrar sedan uppåt på ca 1006 meter över havet.

Drottningleden är ett annat väldigt vackert alternativ för nybörjartur för den som vill vandra och eventuellt övernatta på fjället. Här finns små bäckar där man kan dricka vatten och tvätta sig. Tag med tältet och njut av nattens tystnad på fjället. Denna går mellan Laisaliden och Hemavan och är ca 1 mil lång enkel väg och reser sig ca 200 meter över havet. Ett alternativ kan vara att cykla leden och sedan följa landsvägen tillbaka.

Med en hel del andra alternativ strålar Hemavan i sommarsolen. Ledkartor finns att hämta ut i receptionen hos oss där ni även kan få information och tips på bra leder i området.

 

 

100% Mountains!

High quality on both food and experiences. 100% natur and relaxation!

Find us!