Lyft blicken

Alltid nära till Hemavan

Hemavan, en skidort som sticker ut från mängden, är unik av flera anledningar. Det som verkligen sätter Hemavan på kartan är dess exklusiva positionering med en flygplats mitt i byn, endast några minuters behaglig promenad från skidbackar och bekvämt boende. Enastående tillgänglighet är nyckeln här.

Från Arlanda tar resan endast cirka 2 timmar, och du har flexibiliteten att välja vilken dag du vill åka, med avgångar tillgängliga sex dagar i veckan. För de som föredrar bilresor, är väg E12 (blåvägen) det valda färdmedlet, med möjligheter även för de som väljer buss eller tåg.

Hemavan Tärnaby står stolt som norra Sveriges största skidort och bjuder på enastående skidåkning för såväl familjer som kompisgäng, allt inramat av en makalös fjällmiljö. Under sommarmånaderna blir fjällen en lockande lekplats för äventyrliga själar, där möjligheterna sträcker sig från fjällvandring längs den världsberömda Kungsleden till svampplockning, flugfiske och njutning av fjällens unika natur. Hemavan Tärnaby är inte bara en destination – det är en upplevelse för alla sinnen, året om.

Liftsystemet

Hemavan och Tärnaby är två orter i Lappland som bjuder på skidåkning för alla nivåer. Mellan Hemavan och Tärnaby är det 18 kilometer och man tar sig enklast med egen bil eller taxi. Hemavans skidområde har totalt 10 liftar varav en gondol/telemix, 29 nedfarter, 3 barnområden, Snowpark och Skicross-Arena. I Hemavan finns även ett stort utbud av restauranger däribland det arkitektoniska mästerverket Björk – Topprestaurang & Fjällbar. I Tärnaby finns 5 liftar och 13 nedfarter däribland kändisarna Ingemarbacken, Ringbranten och Anjabacken.

Skoterkörning

Hemavan erbjuder en fantastisk skoterkörning både för nybörjaren och den mer erfarna skoteråkaren. Allt ifrån branta bergssidor att bestiga till fantastiska turer efter skoterleden. Jofjället som ligger alldeles bredvid centrala Hemavan erbjuder otrolig frikörning med varierande terräng! Det som är otroligt viktigt är att respektera varandra och naturen för att vi ska få behålla skoteråkning i fjällvärlden!

Hos oss på Hemavans Fjällcenter bor du precis bredvid skoterleden och tankstation, parkera din skoter just utanför ditt boende!

Vandring

Utforska Hemavan på sommaren, en stillsam kontrast till vinterns liv och rörelse. Midnattssolen kastar sitt sken över fjälltopparna och öppnar upp för en mängd äventyr. Kungsleden, en av världens längsta och mest natursköna vandringsleder, sträcker sig från Abisko till Hemavan. För kortare dagsturer finns pärlor som Atoklimpen med sitt samiska kulturarv och Drottningleden för enklare vandring. Ta del av våra ledkartor i receptionen för att smidigt utforska Hemavans sommarsol.

100% fjäll!

Hög kvalitet på mat och upplevelser. 100% natur och avslappning!

Hitta hit