lyft blicken

Alltid nära till Hemavan

Oavsett varifrån du kommer är Hemavan helt unikt då Hemavan som enda skidort i Sverige kan stoltsera med en flygplats mitt i byn och endast några minuters promenad från skidbackar och boende. Från Arlanda tar det cirka 2 timmar och du väljer själv vilken dag du vill åka då det erbjuds avgångar sex dagar i veckan. För dig som tar bilen är det väg E12 som gäller (blåvägen). Det finns även alternativ med buss och tåg.

Hemavan Tärnaby är norra Sveriges största skidort och erbjuder enastående skidåkning för både familjer och kompisgäng i fantastisk fjällmiljö. Sommartid är det fjällvandring längs världsberömda Kungsleden, svampplockning, flugfiske och fjällens natur som lockar.

Liftsystem

Hemavan och Tärnaby är två orter i Lappland som bjuder på skidåkning för alla nivåer. Mellan Hemavan och Tärnaby är det 18 kilometer och man tar sig enklast med egen bil eller taxi. Hemavans skidområde har totalt 10 liftar varav en gondol/telemix, 29 nedfarter, 3 barnområden, Snowpark och Skicross-Arena. I Hemavan finns även ett stort utbud av restauranger däribland det arkitektoniska mästerverket Björk – Topprestaurang & Fjällbar. I Tärnaby finns 5 liftar och 13 nedfarter däribland kändisarna Ingemarbacken, Ringbranten och Anjabacken.

Skoterkörning

Hemavan erbjuder en fantastisk skoterkörning både för nybörjaren och den mer erfarna skoteråkaren. Allt ifrån branta bergssidor att bestiga till fantastiska turer efter skoterleden. Jofjället som ligger alldeles bredvid centrala Hemavan erbjuder otrolig frikörning med varierande terräng! Det som är otroligt viktigt är att respektera varandra och naturen för att vi ska få behålla skoteråkning i fjällvärlden!

Hos oss på Hemavans Fjällcenter bor du precis bredvid skoterleden och tankstation, parkera din skoter just utanför ditt boende!

 

 

 

100% fjäll!

Hög kvalitet på mat och upplevelser. 100% natur och avslappning!

Hitta hit