Stuginformation

Välkommen! Vi är glada att ni valt Hemavan som resmål och att ni hyr ert boende via oss. Nedan hittar ni information som kan vara bra att ha under vistelsen.

Välkommen! Vi är glada att ni valt Hemavan som resmål och att ni hyr ert boende via oss. Nedan hittar ni information som kan vara bra att ha under vistelsen.

Vid ankomst

Vi förmedlar privatägda stugor och lägenheter och har fått ägarens förtroende att göra det. Du som gäst ansvarar för objektet och dess inventarier under er vistelse.

Incheckning är tillgänglig från tidigast 15:00. Skulle något inte vara till belåtenhet vid ankomst ber vi er att kontakta receptionen snarast, senast dagen efter ankomst så vi får möjlighet att rätta till problemet.
Stugspecifik information om just den stugan/lägenheten ni bokat skickas ut i ett separat mail samma dag som er ankomst, där finns bl.a wifikod, kod till nyckelbox (om sådan finns i stugan) samt eventuell information om parkering för ert objekt.

Kontaktuppgifter
Telefonnummer till receptionen är +46 954 – 300 02, knapp val 1 och mail info@fjallcenter.se
Vid akuta ärenden som ej kan vänta och receptionen är stängd, kontakta vår jour på samma telefonnummer och knappval 9.

 

Boka avresestäd

Vid avresa

Senast kl 11.00 på avresedagen ska boendet vara städat och nyckeln inlämnad på Hemavans Fjällcenter tillsammans med ikryssat och underskrivet städprotokoll, finns i nyckelkuvertet. Samma tid gäller för er som köpt avresestäd om vi inte kommit överens om annat, vi påminner er även om att ta ut alla sopor, plocka i diskmaskinen och starta den innan ni åker. Vi avsynar objektet efter er vistelse och ej godkänd kontroll eller skada debiteras i efterhand. Det förekommer att vi avsynar tillsammans med gäst och om så är fallet blir ni kontaktade i god tid innan avresedagen. Avresestäd och linnehyra är tilläggsprodukter som man köper vid bokningstillfället och ingår alltså inte. Kontakta receptionen om ni önskar lägga till detta. Kom ihåg att det inte är tillåtet att nyttja sängarna utan linne.

Parkering & sopsortering

Vi tänker på miljön och utgår från att alla besökare i området också gör det. Avfall ska sorteras och återvinningsstation finns på Älvstigen (vägen ner mot flygplatsen, bakom reningsverket) där kan ni återvinna glas, plast, metall, kartong, papp, tidningar och batterier. Kärl för restavfall finns på varje boendeområde. För övrigt avfall finns återvinningsstationen på Morkan i Tärnaby.

Parkering
Varje objekt har begränsat med parkeringar och det är viktigt att man ser till att inte ställa sig på någon annans plats. Släpvagnar och skotrar ska inte parkeras vid fastigheterna utan hänvisas till kommunens särskilda ställplatser för dessa fordon, se skoterkartan HÄR.

Elbilsladdning
Det är inte tillåtet att ladda elbil vid stugan/lägenheten eller dess tillhörande motorvärmarstolpe. På Hemavans Fjällcenter finns 12 laddplatser och utanför Bayhill Center hittar ni två snabbladdare. För boende på Storfjället finns två laddplatser, kontakta receptionen för mer info om hur ni kan nyttja dom.

 

 

Guide till hållbara besök

De flesta vill det bästa för en plats – men det kan vara svårt att veta vad det är. Trycket på naturen och lokalsamhället ökar i takt med fler besökare. För att underlätta för gäster att göra rätt under sina resor har vi tagit fram en guide. Guiden erbjuder kunskap och inspiration om hur människor kan hjälpa till att bevara naturen och bidra till lokalsamhället! Läs gärna igenom guiden som rätar ut en del frågetecken. Vem vet, kanske lär du dig något nytt idag. ”Vi hoppas att guiden kommer att hjälpa människor att ta hand om vår plats lite bättre. Vi vill att den ska uppfattas som en god vän som bara vill läsarens och platsens bästa” säger Carolin Vallgren vid Gold of Lapland som varit med och tagit fram guiden. Tillsammans gör vi hållbara val!

Hållbarhets guiden

O’learys Hemavan

Den 1 december 2023 invigde vi de helt nya lokalerna för Hemavan O’Learys. Här kombineras aktiviteter, god mat, drycker och självklart sport, vilket gör O’Learys till en plats som erbjuder något för alla. Det är en perfekt mötesplats för umgänge. Boka ditt bord här och besök oss under din vistelse. Om du bor i någon av våra stugor får du dessutom 10% rabatt på maten när du bokar bordet online. Glöm inte att ange vilken stuga du bor i i kommentarsfältet. Välkommen till en trivsam upplevelse på Hemavan O’Learys!

Till O’learys Hemavan

Restauranger i Hemavan

Björk
Läs mer
Hemavans Wärdshus
Läs mer
Anders Bistro
Läs mer
Fica bayhill center
Läs mer

Sommaren i Hemavan

Hemavan under sommartid är en central punkt för vandrare från alla världens hörn. Med det fina vyerna från fjälltopparna och midnattssolen som är så unik för norra Sverige. Men vi har inte bara vandring! När du besöker oss så kan du även hitta på en hel del andra roliga aktiviteter. Hyr en mountain bike och cykla down hill en dag. Eller spendera dagen på vattnet i en kajak, trampbåt eller båt. Fuel i Hemavan har flera olika alternativ för din dagsaktivitet.

 

Boka uthyrning

Bada i Fjällen

Är det en riktigt varm och fin dag så rekommenderar vi att göra en utflykt till stranden i Solberg som ligger ca 17 km från Hemavan. En väl besökt strand med långgrunt vatten och perfekt för hela familjen.

Skoteråkningen i Hemavan/Tärnaby

Som skoterförare ska du alltid kunna visa upp ett giltigt förarbevis för snöskoter. Det är ditt ansvar som förare att veta vad som krävs för att få framföra en snöskoter på rätt sätt och vad som gäller kring aktuella skoterförbud i området. I oreglerade områden stängs vissa delar ner för skoterkörning under hösten och våren. Detta till skydd för rennäringen och övrigt djurliv. Det är viktigt att du som skoteråkare håller dig uppdaterad. Mer information om förbud hittar ni på www.storuman.se.

För information om skoterparkering i Hemavan klicka på knappen. 

Skoterparkering

Längdskidåkning i Hemavan

LÄNGDSPÅRSAVGIFT

• 600 kr/säsong
• 300 kr/vecka
• 50 kr/dag

 

Aktuell spårstatus www.skidspar.se.
Läs mer om längdåkning i Hemavan Tärnaby på här