Stuginfo

Välkommen! Vi är glada att du hyr stuga via oss. Här hittar du information om stugan som du hyr och lite information om Hemavan/Tärnaby som destination.

Välkommen! Vi är glada att du hyr stuga via oss. Här hittar du information om stugan som du hyr och lite information om Hemavan/Tärnaby som destination.

Städning i din stuga

När det är dags för avresa är det viktigt att boendet städas ordentligt. Följ instruktionerna ni fick tillsammans med nyckeln, kryssa i rutorna och skriv under dokumentet. Skulle det vara så att något gått sönder noterar ni det i dokumentet så tar vi ställning till om det skall ersättas eller om det är normal slitage.
Vi åker alltid och gör en avsyning av stugan eller lägenheten innan det är dags för nästa gäst att anlända. Därför blir det viktigt att stugan/lägenheten är i samma skick som den var när ni kom till den så nästa gäst blir tillfredsställd med skicket på stugan. Är den inte det så finns det en chans att vi måste efterfakturera er för det som återstår av städet.

Avresestäd kan också köpas till i mån av tillgänglighet, kontakta oss om ni önskar att boka utstäd.

Boka avresestäd

Sopsortering

Att tänka på miljön är precis lika viktigt i vår vackra fjällvärld som det är hemma. Återvinning av glas, plast, metall och pappersförpackningar hittar ni på Älvstigen (vägen ner mot flygplatsen) bakom reningsverket. Övrigt avfall sorteras på återvinningsstationen på morkan strax innan Tärnaby.

Kärl för metallavfall och restavfall. Under Perioder med mycket besökare i Hemavan händer det att kärlen blir överfulla och det är då extra viktigt att vi alla tar ansvar och sorterar så mycket av soporna som det går.

Take away

Enkelt, snabbt och gott. Vi vill göra din semester så enkel och behaglig som möjligt. Du kan boka din take away till hela familjen med oss. Vi har väl tillagad mat och något för hela familjen. För att visa vår uppskattning får alla vår stuggäster 5% på take away.
Uppge vilken stuga du bor i när du bokar med oss.

Se vår take away meny

Guide till hållbara besök

De flesta vill der bästa för en plats – men det kan vara svårt att veta vad det är. Trycket på naturen och lokalsamhället ökar i takt med fler besökare. För att underlätta för gäster att göra rätt under sina resor har vi tagit fram en guide. Guiden erbjuder kunskap och inspiration om hur människor kan hjälpa till att bevara naturen och bidra till lokalsamhället!
Läs gärna igenom guiden som rätar ut en del frågetecken. Vem vet, kanske lär du dig något nytt idag.

”Vi hoppas att guiden kommer att hjälpa människor att ta hand om vår plats lite bättre. Vi vill att den ska uppfattas som en god vän som bara vill läsarens och platsens bästa” säger Carolin Vallgren vid Gold of Lapland som varit med och tagit fram guiden.

Tillsammans gör vi hållbara val!

Till guiden

Längdskidåkning i Hemavan

Vandra

Här uppe

Här uppe

LÄNGDSPÅRSAVGIFT 2021/2022

• 600 kr/säsong
• 300 kr/vecka
• 50 kr/dag
• 300 kr/år för ortsbo

 

Aktuell spårstatus www.skidspar.se.
Läs mer om längdåkning i Hemavan Tärnaby på här

Skoteråkningen i Hemavan/Tärnaby

Som skoterförare ska du alltid kunna visa upp ett giltigt förarbevis för snöskoter. Det är ditt ansvar som förare att veta vad som krävs för att få framföra en snöskoter på rätt sätt i områdena och vad som gäller kring aktuella skoter- förbud i området. I oreglerade områden stängs vissa delar ner för skoterkörning under hösten och våren. Detta till skydd för rennäringen och övrigt djurliv. Det är viktigt att du som skoteråkare håller dig uppdaterad. Mer information om förbud hittar ni på www.storuman.se

Ledbevis

I Hemavan/Tärnaby finns 63 mil av led och många eldsjälar som preparerar lederna för att du ska få en bra upplevelse. Hjälp dem genom att visa hänsyn och respektera det arbete som läggs ner! Köp ledbevis och/eller bli medlem i din lokala skoterklubb för att stötta arbetet så att vi har tillgång till skoterkörning nu och i framtiden.
Pris:
Helgkort 200 kr
Veckokort 200 kr
Säsongskort 650 kr

Du kan köpa ditt ledbevis hos någon av återförsäljarna eller köpa via swish och hämta ut karta mot uppvisande av din bankbetalning. Väljer du swish/Vips som betalmetod, ange i meddelandefältet vad du betalar för, ex säsong, 1 skoter. När betalningen är klar kan du hämta ut din karta.
Återförsäljare Hemavan: 
Bayhill Kiosk
Trolltunet
Hemavans Fjällcenter
Fuel Hemavan
Hemavans Högfjällshotell

Swish: 123 179 34 13
Vips: 557289

Köp ledbevis