Stuginformation

Välkommen! Vi är glada att ni valt Hemavan som resmål och att ni hyr ert boende via oss! Nedan hittar ni information som kan vara bra att ha under vistelsen.

Välkommen! Vi är glada att ni valt Hemavan som resmål och att ni hyr ert boende via oss! Nedan hittar ni information som kan vara bra att ha under vistelsen.

Vid ankomst

Vi förmedlar privatägda stugor och lägenheter och har fått ägarens förtroende att göra det. Ni ansvarar för objektet och dess inventarier under er vistelse och skulle något inte vara till belåtenhet vid ankomst ber vi er att kontakta receptionen snarast, senast dagen efter ankomst så vi får möjlighet att rätta till problemet.

Kontaktuppgifter

Telefonnummer till receptionen är +46 954 – 300 02, knapp val 1 och mail info@fjallcenter.se

Vid akuta ärenden som ej kan vänta och receptionen är stängd, kontakta vår jour på samma telefonnummer och knappval 9.

 

Boka avresestäd

Vid avresa

Senast kl 11.00 på avresedagen ska boendet vara städat och nyckeln inlämnad på Hemavans Fjällcenter tillsammans med ikryssat och underskrivet städprotokoll, finns i nyckelkuvertet. Samma tid gäller för er som köpt avresestäd om vi inte kommit överens om annat, vi påminner er även om att ta ut alla sopor, plocka i diskmaskinen och starta den innan ni åker. Vi avsynar objektet efter er vistelse och ej godkänd kontroll eller skada debiteras i efterhand. Det förekommer att vi avsynar tillsammans med gäst och om så är fallet blir ni kontaktade i god tid innan avresedagen. Avresestäd och linnehyra är tilläggsprodukter som man köper vid bokningstillfället och ingår alltså inte. Kontakta receptionen om ni önskar lägga till detta. Kom ihåg att det inte är tillåtet att nyttja sängarna utan linne.

Under vistelsen

Vi tänker på miljön och utgår från att alla besökare i området också gör det. Avfall ska sorteras och återvinningsstation finns på Älvstigen (vägen ner mot flygplatsen, bakom reningsverket) där kan ni återvinna glas, plast, metall, kartong, papp, tidningar och batterier. Kärl för restavfall finns på varje boendeområde. För övrigt avfall finns återvinningsstationen på Morkan i Tärnaby.

Parkering

Varje objekt har begränsat med parkeringar och det är viktigt att man ser till att inte ställa sig på någon annans plats. Släpvagnar och skotrar ska inte parkeras vid fastigheterna utan hänvisas till kommunens särskilda ställplatser för dessa fordon, se skoterkartan.

Elbilsladdning

Det är inte tillåtet att ladda elbil vid stugan/lägenheten eller dess tillhörande motorvärmarstolpe. På Hemavans Fjällcenter finns 12 laddplatser och utanför Bayhill Center hittar ni två snabbladdare. För boende på Storfjället finns två laddplatser, kontakta receptionen för mer info om hur ni kan nyttja dom.

Guide till hållbara besök

De flesta vill det bästa för en plats – men det kan vara svårt att veta vad det är. Trycket på naturen och lokalsamhället ökar i takt med fler besökare. För att underlätta för gäster att göra rätt under sina resor har vi tagit fram en guide. Guiden erbjuder kunskap och inspiration om hur människor kan hjälpa till att bevara naturen och bidra till lokalsamhället! Läs gärna igenom guiden som rätar ut en del frågetecken. Vem vet, kanske lär du dig något nytt idag. ”Vi hoppas att guiden kommer att hjälpa människor att ta hand om vår plats lite bättre. Vi vill att den ska uppfattas som en god vän som bara vill läsarens och platsens bästa” säger Carolin Vallgren vid Gold of Lapland som varit med och tagit fram guiden. Tillsammans gör vi hållbara val!

Längdskidåkning i Hemavan

LÄNGDSPÅRSAVGIFT

• 600 kr/säsong
• 300 kr/vecka
• 50 kr/dag

 

Aktuell spårstatus www.skidspar.se.
Läs mer om längdåkning i Hemavan Tärnaby på här

Skoteråkningen i Hemavan/Tärnaby

Som skoterförare ska du alltid kunna visa upp ett giltigt förarbevis för snöskoter. Det är ditt ansvar som förare att veta vad som krävs för att få framföra en snöskoter på rätt sätt och vad som gäller kring aktuella skoterförbud i området. I oreglerade områden stängs vissa delar ner för skoterkörning under hösten och våren. Detta till skydd för rennäringen och övrigt djurliv. Det är viktigt att du som skoteråkare håller dig uppdaterad. Mer information om förbud hittar ni på www.storuman.se

Ledbevis

I Hemavan/Tärnaby finns 63 mil markerade skoterleder och många eldsjälar som preparerar lederna för att du ska få en bra upplevelse. Hjälp dem genom att visa hänsyn och respektera det arbete som läggs ner! Köp ledbevis och/eller bli medlem i din lokala skoterklubb för att stötta arbetet så att vi har tillgång till skoterkörning nu och i framtiden.
Pris:
Helgkort 200 kr
Veckokort 200 kr
Säsongskort 650 kr

Du kan köpa ditt ledbevis hos någon av återförsäljarna eller köpa via swish och hämta ut karta mot uppvisande av din bankbetalning. Väljer du swish/Vips som betalmetod, ange i meddelandefältet vad du betalar för, ex säsong, 1 skoter. När betalningen är klar kan du hämta ut din karta.
Återförsäljare Hemavan: 
Bayhill Kiosk
Trolltunet
Hemavans Fjällcenter
Fuel Hemavan
Hemavans Högfjällshotell

Swish: 123 179 34 13
Vips: 557289

Köp ledbevis