Upplev friheten med skoter!

Guidade turer på snöskoter.

Upplev Hemavans vinterlandskap på en guidad snöskotertur! Vi erbjuder spännande och natursköna turer där du får möjligheten att köra snöskoter under ledning av erfarna guider. Det är ett perfekt sätt att utforska fjällvärlden och njuta av vinterns magi.

För att få köra skoter behöver du ha ett giltigt förarbevis för snöskoter.

Om du inte har ett förarbevis för snöskoter? När du bokar en guidad tur så räcker det med att du har ett giltigt B-körkort (personbilskörkort)

Så här går det till:

 1. Bokning: Sker minst två veckor innan er planerad tur. Ni kan alltid skicka en förfrågan om det är närmare inpå så ser vi över tillgängligheten på guider.
 2. Rutten: Bestämmer guiderna, och vart ni kör beror alltid på väder och vind.
 3. Utrustning: För att få köra måste du ha en godkänd hjälm avsedd för skoter eller kross. Detta finns att hyra hos oss eller hos våra samarbetspartners.
 4. Introduktion och säkerhetsgenomgång: Vi börjar dagen med en genomgång av säkerhetsrutiner och hur man hanterar snöskotern. Våra guider förklarar allt du behöver veta för att känna dig trygg och säker.  Innan turen påbörjas genomförs en nykterhetskontroll för alla förare. För snöskoterkörning gäller strikt nolltolerans för alkohol.
 5. Utforska fjällen: Tillsammans med våra guider tar vi oss ut på fantastiska leder och platser där du kan njuta av den vackra naturen och den friska luften.
 6. Paus med fika: Under turen stannar vi för att njuta av en fika och beundra utsikten. Det är ett perfekt tillfälle att ta bilder och fånga minnen från ditt äventyr. Här kan ni vilja om ni vill ta med detta själv eller om ni önskar att lägga till ett av våra tillval.

  Våra guidade turer är anpassade för både nybörjare och erfarna förare, så alla kan vara med och ha roligt.

  Det krävs en guide per 10 skotrar.

  Pris: Från 580/h per guide.

  Tillval:

  Isfiske: Vill ni prova på isfiske under tiden ni är ute? Vi tar med oss grejer. (Pris på förfrågan)

  Fika: Vi gör i ordning åt er Här ingår kaffe/te, smörgås och torrkaka. (Pris på förfrågan)

  Lunch: Vi gör eld tillsamman och tillagar lunch åt er. (Pris på förfrågan)

  Boka din snöskotertur genom våra samarbetspartners på Fuel Hemavan och upplev det bästa av
  Våra guider kommer att säkerställa att du får en säker och minnesvärd upplevelse.