Vandring

Hemavan är en stillsammare plats på sommaren än under vintertid. Midnattsolen vilar över topparna på fjället. Härifrån kan ni också nå kungsleden som är en av världens längsta och kanske vackraste vandringsleder. Den sträcker sig över hela lapplandsfjället från Abisko långt uppe i norr till Hemavan.

Vill ni istället bara gå på en dagstur och njuta av närheten till byns bekvämligheter/aktiviteter så finns det väldigt många ögonstenar för det med.

Bland annat finns Atoklimpen. Området vid Atoklimpen är en samisk kulturmiljö som visar hur det renskötande nomadsamhället nyttjat landskapet under förhistorisk tid och fram till idag. Det är en led på ca 7 km med start från Atostugan och klättrar sedan uppåt på ca 1006 meter över havet.

Drottningleden är ett annat väldigt vackert alternativ för nybörjartur för den som vill vandra och eventuellt övernatta på fjället. Här finns små bäckar där man kan dricka vatten och tvätta sig. Tag med tältet och njut av nattens tystnad på fjället. Denna går mellan Laisaliden och Hemavan och är ca 1 mil lång enkel väg och reser sig ca 200 meter över havet. Ett alternativ kan vara att cykla leden och sedan följa landsvägen tillbaka.

Med en hel del andra alternativ strålar Hemavan i sommarsolen. Ledkartor finns att hämta ut i receptionen hos oss där ni även kan få information och tips på bra leder i området.

Andra aktiviteter

Svampplockning

Läs mer

Mountainbike

Läs mer

Bastu & Relax

Läs mer