Vandra och tälta

Vandra och tälta i Hemavan

Om Tältplatser

Det finns många olika möjligheter för boende i Hemavan men under sommarhalvåret Juli- September kan det vara skönt att spendera en natt eller två utomhus. Vi har tältplats för dig!
Pris per tält:
150kr/natten
100kr/natten

I priset får du nyttja vårt servicehus som ligger lätt åtkomligt från tältplatserna.

Vi tillhandahåller endast drop in tält platser. Dessa går alltså ej att boka.

Vandring i Hemavan

Hemavan är en stillsammare plats på sommaren än under vintertid. Midnattsolen vilar över topparna på fjället. Härifrån kan ni också nå kungsleden som är en av världens längsta och kanske vackraste vandringsleder. Den sträcker sig över hela lapplandsfjället från Abisko långt uppe i norr till Hemavan.

Vill ni istället bara gå på en dagstur och njuta av närheten till byns bekvämligheter/aktiviteter så finns det väldigt många ögonstenar för det med.

Bland annat finns Atoklimpen. Området vid Atoklimpen är en samisk kulturmiljö som visar hur det renskötande nomadsamhället nyttjat landskapet under förhistorisk tid och fram till idag. Det är en led på ca 7 km med start från Atostugan och klättrar sedan uppåt på ca 1006 meter över havet.

Drottningleden är ett annat väldigt vackert alternativ för nybörjartur för den som vill vandra och eventuellt övernatta på fjället. Här finns små bäckar där man kan dricka vatten och tvätta sig. Tag med tältet och njut av nattens tystnad på fjället. Denna går mellan Laisaliden och Hemavan och är ca 1o km enkel väg, perfekt att åka taxi till Laisaliden för att sedan gå tillbaka.  Ett annat alternativ kan vara att cykla leden och sedan följa landsvägen tillbaka.

Med en hel del andra alternativ strålar Hemavan i sommarsolen. Ledkartor finns i vår reception, vill ni planera era turer kan ni läsa på mer här om fina turer i området.

 

Guiden

till en bra vandringstur. Det ska inte vara svårt att fjällvandra man måste bara veta vart man ska gå! Att med familjen, sambon eller kompisgänget njuta av fjällens fantastiska natur är obeskrivligt läckert, ett minne för livet. Det kan också vara väldigt utmanande, det är därför väldigt viktigt med rätt klädsel, planering och packning. Se vår vandringsguide, tips och trix här!

Planera din vandring

Read more

Rätt kläder

Read more

Rätt utrustning

Read more

Övriga tips

Read more