Skoteråkning

Skoterkörning i Hemavan

Vi har en unik frihet att köra snöskoter i fjällvärlden, men den friheten innebär även ett ansvar. I Hemavan Tärnaby finns det massvis med läckra platser att se som man inte når så lätt på skidor. Det finns ett brett utbud med skoterkörning, grym lössnöåkning på Jofjället och läckra skoterleder på norra storfjället som t.ex leden genom Syterskalet.

Hållbar skoteråkning – För att vi ska få fortsätta köra snöskoter i de svenska fjällen är det otroligt viktigt att vi kör på ett hållbart sätt för att vi ska kunna behålla vår unika natur och vildmark. Det innebär att respektera körförbudsområden, markägare och medtrafikanter. Det innebär också att lösa ledbevis när ni kör skoter i Hemavan Tärnaby, detta för att vi ska kunna sladda skoterleder ordentligt samt röja sly, skylta och preparera skoterlederna ordentligt. Ledkartor & ledbevis finns att köpa i receptionen hos oss eller via webben,  tryck här.

Skoterkarta, tryck här.

Information från Storumans kommun om skoteråkning, tryck här.

Skoterkörning i Hemavan

Skotersafari

Njut av en dag ute bland snötäckta fjälltoppar och frusna vatten. Vi visar er gärna de allra bästa platserna i Hemavan Tärnaby, följ med våra skoterguider på en heldag ni sent kommer att glömma. Vi anordnar skoterturer för både mindre och större grupper vi hjälper gärna till att skräddarsy just er upplevelse.

Våra skoterturer utgår alltid från Hemavans Fjällcenter på Renstigen 1 och går på utmärkta skoterleder så även den oerfarna kan delta.

Skoterkläder & skor finns att låna om ni saknar.

Har du inte möjlighet att ta med din egen snöskoter eller kanske inte äger en så kan du enkelt hyra en av oss, meddela det i er intresseanmälan.

Intresseanmälan skotersafari

  • MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ

You are also able to book through phone or e-mail.

info@fjallcenter.se | 0954 30002