Att göra i Hemavan-Sommar

Ett minne för livet

Ett minne för livet

Vandra i fjällen

”Ni kliver upp med tuppen. Ledkartan ni fick i receptionen säger att er valda rutt längst Kungsleden är 4 mil lång och att övernattning är bäst ungefär halvvägs. Ni ger er av. Med solens sista värmande strålar i nacken är det svårt att inte njuta av kilometern som är kvar till lägret. Ni pustar ut vid en stenvägg som känns som gjutna efter era ryggar och tillsammans tar ni in kvällssolen som får fjället att bada i rosa och orange. En varm och frisk bris bär med sig dofterna av norrländsk sensommar och ni låter vindens stillsamhet vyssja er till ro. Det är alldeles tyst. Den här utsikten måste vara den bästa i hela Sverige. I hela världen.”

Boka nu!

Vandringsguiden

Det ska inte vara svårt att fjällvandra man måste bara veta vart man ska gå! Att med familjen, sambon eller kompisgänget njuta av fjällens fantastiska natur är obeskrivligt läckert, ett minne för livet. Det kan också vara väldigt utmanande, det är därför väldigt viktigt med rätt klädsel, planering och packning. Se vår vandringsguide, tips och trix här!

Läs mer om vandring

Planera din vandring

Read more

Rätt kläder

Read more

Rätt utrustning

Read more

Övriga tips

Read more

Cykla i Hemavan

”Du hyr en cykel och tar gondolliften upp. Du kikar ut över branten. Tar ett hårdare tag om styret. Tar ett djupt andetag. Sen trampar du. Utför, nedför. Din mountainbike far fram på smala skogsstigar, genom stenig terräng och över spångar och stockar. Adrenalinet pumpar och mjölksyran tilltar. Fjällcenter hade rätt. Grym action i spektakulära fjäll. Bara en gång till.”

Vi får nu ta med cykeln i gondolliften upp på fjället!

Läs mer om cykling

Hemester

Hemestra i Hemavan i sommar! Här finns möjligheten att skräddarsy er semester precis efter era önskemål. Vårt ”Hemesterpaket” finns i olika boendeformer, välj den som passar er bäst. Lägg sedan till de aktiviteterna som ni önskar för att skapa den kompletta hemestern och ett minne för livet.

Boka här

Svampplockning

Read more

Bastu & Relax

Read more

Boka ditt sommarpaket här!

Vandring

Read more

Privat: Hemester

Read more

Privat: Cykel

Read more