Vandring

Vandra i Hemavan

Hemavan är en stillsammare plats på sommaren än under vintertid. Midnattsolen vilar över topparna på fjället. Härifrån kan ni också nå kungsleden som är en av världens längsta och kanske vackraste vandringsleder. Den sträcker sig över hela lapplandsfjället från Abisko långt uppe i norr till Hemavan.

Vill ni istället bara gå på en dagstur och njuta av närheten till byns bekvämligheter/aktiviteter så finns det väldigt många ögonstenar för det med.

Bland annat finns Atoklimpen. Området vid Atoklimpen är en samisk kulturmiljö som visar hur det renskötande nomadsamhället nyttjat landskapet under förhistorisk tid och fram till idag. Det är en led på ca 7 km med start från Atostugan och klättrar sedan uppåt på ca 1006 meter över havet.

Drottningleden är ett annat väldigt vackert alternativ för nybörjartur för den som vill vandra och eventuellt övernatta på fjället. Här finns små bäckar där man kan dricka vatten och tvätta sig. Tag med tältet och njut av nattens tystnad på fjället. Denna går mellan Laisaliden och Hemavan och är ca 1o km enkel väg, perfekt att åka taxi till Laisaliden för att sedan gå tillbaka.  Ett annat alternativ kan vara att cykla leden och sedan följa landsvägen tillbaka.

Med en hel del andra alternativ strålar Hemavan i sommarsolen. Ledkartor finns i vår reception, vill ni planera era turer kan ni läsa på mer här om fina turer i området.

Vandringsguiden

Det ska inte vara svårt att fjällvandra man måste bara veta vart man ska gå! Att med familjen, sambon eller kompisgänget njuta av fjällens fantastiska natur är obeskrivligt läckert, ett minne för livet. Det kan också vara väldigt utmanande, det är därför väldigt viktigt med rätt klädsel, planering och packning. Se vår vandringsguide, tips och trix här!

Planera din vandring

Läs mer

Rätt kläder

Läs mer

Rätt utrustning

Läs mer

Övriga tips

Läs mer

Aktiviteter i Hemavan

Vandringserbjudande

Läs mer

Svampplockning

Läs mer

Cykling

Läs mer

Bastu & Relax

Läs mer

Hemestererbjudande

Läs mer